Dzordza Vasingtona 44, 81000 Podgorica
office@financeplus.me
+382 20 23 23 55
Kako otvoriti firmu u Crnoj Gori

Informacije za otvaranje firme u Crnoj Gori, sve na jednom mjestu

Kako otvoriti firmu u Crnoj Gori je često pitanje, objasnićemo vam sve, dati vam sve informacije o potrebnoj dokumentaciji za registraciju. Radi se o jednostavnom procesu ukoliko ste dobro obavješteni i posedujete cjelokupnu dokumentaciju. Informacije za otvaranje firme možete dobiti od naše pravne službe koja vam može pomoći i za pripremu dokumentacije i tokom procesa registracije. Ukoliko brinete oko skrivenih troškova i cijene registracije firme, onda smo mi prava adresa, kod nas nema skrivenih troškova.

Niski porezi u Crnoj Gori su samo jedna od poslovnih povoljnosti koje ova država nudi.

Na Vaše pitanje kako otvoriti firmu u Crnoj Gori, odgovor možete naći baš ovdje.

Prednosti za registrovanje preduzeća u Crnoj Gori

Prostupak za registrovanje preduzeća u Crnoj gori je jednostavan, poslujte zakonito i sigurno sa manjim troškovima i znatno smanjenim poreskim obavezama.
Crna Gora je država sa mnogo poslovnog potencijala, a svake godine se više kotira na poslovnim svetskim listama, drugačije rečeno Crna Gora je pravo mjesto za Vaše buduće investicije i formalno registrovanje vaše kompanije.

Pored toga što je sve legalno i zakonito, Crna Gora je pouzdana i sigurna država za registrovanje firme koja koristi EURO kao valutu, a takođe u Crnoj Gori posluje preko 10 inostranih banaka koje posluju po istim principima kao njihove matične banke, dok Vam E-banking omogućava da imate kontrolu nad svim Vašim računima na vašem računaru, tabletu ili smartphonu gdje god da se nalazite.

Odaberite naziv Vašeg preduzeća

Željeni naziv firme može biti nedostupan, mi ćemo provjeriti dostupnost naziva i o tome vas obavjestiti.

Priprema dokumentacije

Dostavite nam potrebne podatke za registraciju preduzeća, naš pravni tim će provjeriti i pripremiti ostalu dokumentaciju.

Potpisivanje dokumentacije

Dokumentaciju koju smo pripremili potrebno je da potpišete kao novi vlasnik preduzeća.

Završena registracija

Vaša firma je registrovana. Ukoliko želite da nastavite saradnju sa nama, sve što je potrebno da izaberete paket usluga koji vam odgovara.

Koraci kako osnovati preduzeće u Crnoj Gori

Vjerovali ili ne, osnovati firmu je toliko jednostavno da u roku od 4 radna dana vaše preduzeće je spremno za obavljanje svoje djelatnosti, bez potrebe da budete fizički prisutni. Sve što je potrebno je pasoš i minimum jedan EUR osnivačkog kapitala. Jednostavana registracija preduzeća se sastoji od samo nekoliko klučnih koraka. Ukoliko želite da direktor vašeg preduzeća bude osoba iz Crne Gore, mi Vam nudimo usluge nominee direktora.
Jednostavno i brzo se registrujte:

 • 1 korak- kontatirajte nas i dogovorite sastanak
 • 2 korak- odaberite naziv Vašeg preduzeća (mi ćemo provjeriti da li je dostupno to ime)
 • 3 korak- dostavite nam potrebne podatke za registraciju preduzeća (lične podatke osnivača I direktora, sjedište firme, djelatnost , iznos minimalnog kapitala)
 • 4 korak- mi ćemo pripremiti punomoćje za Vas koje je potrebno potpisati i pečatirati,
 • 5 korak – vaša firma je registrovana. Ukoliko želite da nastavite saradnju sa nama, sve što je potrebno da izaberete paket usluga iz naše široke palete usluga, baš onaj koji Vama odgovara.

 

Da provjerite da li je vaša firma registrovana možete na web portalu Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore.

Ukoliko vam je i dalje nejasno kako otvoriti firmu u Crnoj Gori možete nas kontaktirati i održat sastanak sa nama gdje ćemo Vam odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Rezultat registracije preduzeća

 • Rješenje o osnivanju firme
 • Statut preduzeća
 • Matični broj
 • PIB
 • PDV
 • Carinski broj
 • Digitalni sertifikat
 • Pecat firme
 • Račun kod banke, devizni račun

PROVERITE DOSTUPNOST NAZIVA FIRME

Naziv firme može biti zauzet, proverite da li je naziv firme slobodan za registrovanje.

Copy link